Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ταραμοσαλάτα!




Πόσες φορές δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι σε μικρή ποσότητα, ένα ορεκτικό, με σκοπό να συμπληρώσουμε και να εμπλουτίσουμε το καθημερινό φαγητό της οικογένειας. Ένα ορεκτικό το οποίο να συνδυάζει την νοστιμιά με την ευκολία.
 Η ταραμοσαλάτα είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό, γίνεται με απλά υλικά που συνήθως όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
 Τον ταραμά τον βρίσκουμε στα καταστήματα τροφίμων κυρίως την περίοδο της θρησκευτικής νηστείας, καθώς αποτελεί το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό πιάτο της Καθαρής Δευτέρας και συνοδεύει υπέροχα το χταπόδι και τις σουπιές. 


 Υλικά!

200 γραμμάρια ταραμάς λευκός
300 γραμμάρια πατάτες βρασμένες
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 λεμόνια τον χυμό
1 κρεμμύδι (προαιρετικό)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετική)
Πιπέρι

Τι κάνουμε!

Βράζουμε τις πατάτες και τις πιέζουμε καλά με ένα πιρούνι να λιώσουν μέχρι να γίνουν πουρές.

Σε ένα mixer μικρό βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε τέσσερις φέτες μαζί με το σκόρδο, λίγο νερό και τα κτυπούμε μέχρι να λιώσουν.  

Σε ένα ξύλινο γουδί βάζουμε τον ταραμά μαζί με το μείγμα από το κρεμμύδι και το σκόρδο, πιέζουμε αρκετά ώστε να αναμειχτούν και το μείγμα να γίνει λείο. 

Ακολούθως προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες ανακατεύουμε και προσθέτουμε από λίγο - λίγο το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού εναλλάξ, ενώ συνεχίζουμε να αναμειγνύουμε συνεχώς, με απαλές κινήσεις ώστε να ενσωματώνονται όλα τα υλικά.


 Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ακόμα.

Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα και στολίζουμε το πάτο μας με ελιές ξιδάτες, ή αγγουράκια τουρσί και κάπαρη. 


Σας εύχομαι καλή επιτυχία!


       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...