Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Μην αφήσετε το χολ και τον διάδρομο χωρίς Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!



Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο χολ και τον διάδρομο!



Αυτά τα Χριστούγεννα σκέφτηκα να δώσω μια εορταστική όψη στο χολ και τον διάδρομο του σπιτιού μου. Διότι μπορεί να δίνουμε περισσότερη έμφαση στο στολισμό του σαλονιού μας, τα παράθυρα μας, το τζάκι μας, την σκάλα μας,την πόρτα μας, ή να προσέχουμε λεπτομέρειες όπως τι είδους μπάλες και σε τι στυλ θα ντύσουμε το δέντρο μας, όμως υπάρχουν και κάποια σημεία του σπιτιού που οι περισσότεροι από εμάς δεν τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία.
 Βέβαια καλό είναι να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι το χολ είναι ο πρώτος χώρος του σπιτιού που αντικρίζει κάποιος επισκέπτης με το που ανοίγουμε την πόρτα μας, παίρνοντας έτσι μια άμεση εντύπωση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο εσωτερικό.

 Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ευχάριστα, χωρίς κόπο ή ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορούμε να παρατηρήσουμε τις εικόνες που επέλεξα γι’ εσάς και μου άρεσαν!   

          Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Χειμερινή - κομψή - πολυτελής!

 

Στο χολ! Το έπιπλο της εισόδου!

 

 1. Συνηθίζεται να έχουμε ένα μικρό τραπεζάκι στο χολ για να αφήνουμε τα κλειδιά με το που μπαίνουμε μέσα στο σπίτι μας. Αυτό θα μας βοηθήσει στην γιορταστική ατμόσφαιρα την οποία θέλουμε να διαμορφώσουμε, εάν τοποθετήσουμε πάνω του, μια ασημένια λάμπα, συνδυασμένη με όμορφα επίσης ασημένια κηροπήγια, να αντανακλούν το φώς και την λάμψη τους στον καθρέπτη που κρέμεται στον τοίχο πίσω τους.  


             Εκπληκτική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε παραδοσιακό στυλ!

2. Πάνω στην ίδια κονσόλα της εισόδου μπορούμε να τοποθετήσουμε μεγάλα, γυάλινα βάζα με κουκουνάρια ή κεριά που η φλόγα τους  θα δώσει μια ζεστή, ρομαντική και φιλόξενη ατμόσφαιρα καθώς θα καλωσορίζει όχι μόνον τους επισκέπτες αλλά και εμάς τους ίδιους.


3. Αν το χολ μας φαίνεται άδειο, κενό ή άτονο, μπορούμε να του δώσουμε πνεύμα γιορτινό και ζωηρό, τοποθετώντας εκεί ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωτίζει με την λάμψη του τις κρύες νύχτες του Χειμώνα.


 

Ο διάδρομος!


            Συναρπαστικά στολισμένα: Χριστουγεννιάτικα παράθυρα!

1. Αν το ζητούμενο είναι να δώσουμε μια όψη πολυτέλειας στην είσοδο του σπιτιού μας τα λαμπερά φωτάκια είναι ιδανικά και σίγουρα μια φανταστική επιλογή. 


2. Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χαρακτηρίζεται από το λευκό και το πράσινο, δυο τυπικά χειμερινά χρώματα. Μια πράσινη γιρλάντα μπερδεμένη με μικρά φωτάκια που αναρριχάται στις γωνίες του διαδρόμου μας, θα αναδείξει και θα δώσει την αίσθηση του φρέσκου χλωρού κλαδιού που πάντα έμπαινε στα Ελληνικά σπίτια της ημέρες των Χριστουγέννων. Το πράσινο κλαδί από έλατο, πεύκο ή ελιά φέρνει ελπίδα για καινούρια ανθοφορία την άνοιξη που ακολουθεί και ίσως ένα καλύτερο μέλλον. 


3. Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τοποθετήσουμε σαν είδος κουρτίνας, φωτάκια, αστεράκια, μικρά και μεγάλα, νιφάδες χιονιού, για να λάμψει ένας σκοτεινός διάδρομος, από τις φωτεινές ακτίνες του άστρου των Χριστουγέννων.  
    
   
4. Επιλέγοντας μικρά φωτιστικά τα οποία αντανακλούν ή διαχέουν το φώς, μπορούμε να έχουμε μια προσομοίωση του σκοτεινού ουρανού με τα χιλιάδες αστέρια στο ταβάνι και τους τοίχους του διαδρόμου μας.    

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...