Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Συναρπαστικά στολισμένα Χριστουγεννιάτικα παράθυρα!




Ένα υπέροχα φωτισμένο παράθυρο στην απέναντι μονοκατοικία τράβηξε την προσοχή μου χθες το βραδάκι, όταν το φανάρι στο δρόμο είχε ανάψει κόκκινο και εγώ χάζευα γύρω – γύρω τις Χριστουγεννιάτικα στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων περιμένοντας το πράσινο για να συνεχίσω.


 Οι λευκές κουρτίνες ήταν τραβηγμένες δεξιά και αριστερά, αφήνοντας να φανούν τα πολλά μικρά φωτάκια, που όπως κρεμόταν κάθετα στο παράθυρο έλαμπαν και σκόρπιζαν γύρω τους παραμυθένια ομορφιά! Ανάμεσα στα φωτάκια υπήρχαν μικρές κόκκινες και χρυσές μπάλες που αντανακλούσαν την λάμψη τους μέσα στο σπίτι και έξω στη σκοτεινή βεράντα.


 Ήταν τόσο χαριτωμένα, τα φωτάκια, τόσο ρομαντικά, που πραγματικά μου άρεσαν πολύ! Είναι μια απολαυστική ιδέα, κατάλληλη για κάθε παράθυρο του σπιτιού μας που θέλουμε να διακοσμήσουμε με ύφος Χριστουγέννων.


 Εγώ πάντως το αποφάσισα! Το παράθυρο της κουζίνας μου θα φορέσει τα γιορτινά του! Τι θα κάνω; Θα πάω μια βόλτα μέχρι την παραλία, θα βρω ένα ξερό ''θαλασσόξυλο'' θα το στερεώσω οριζόντια ψηλά στο παράθυρο και πάνω του θα κρεμάσω φωτάκια και νιφάδες χιονιού από χαρτόνι! Πιστεύω ότι θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους.


Για σας που θέλετε να αναζητήσετε δημιουργικές και φρέσκες ιδέες, όπως εγώ, για το πώς θα στολίσουμε τα παράθυρα του σπιτιού μας, μπορείτε να απολαύσετε τις παρακάτω εικόνες και να αρχίσετε τη διακόσμηση για τις γιορτές που έρχονται σε λίγες μέρες!

1. Τα φωτάκια!

 

Τα φωτάκια, αστεράκια, θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα, η οποία είναι κατάλληλη για κάθε παράθυρο του σπιτιού μας και μπορεί άνετα να σταθεί (αν μας αρέσει) ακόμα και μετά τις γιορτές, στολίζοντας ευχάριστα ένα μικρό ή σκοτεινό χώρο. Λαμπερά αστεράκια είναι ή ιδανική παρέα σε μια γιορτινή πιατέλα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες.

2. Χριστουγεννιάτικα δέντρα!


 Εκτός από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζουμε με την βοήθεια όλης της οικογένειας στο σαλόνι μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε συμμετρικά στο παράθυρο μας δύο μικρά δεντράκια, αλλάζοντας έτσι την καθημερινή μας θέα.
Εάν έχουμε φαρδύ περβάζι τοποθετούμε πολλές μικρές γλάστρες με Χριστουγεννιάτικα δεντράκια, φέρνοντας έτσι την φύση μέσα στο σπίτι μας. Τα κλαδιά από τα δεντράκια θα είναι μια καλόγουστη, μίνιμαλ πινελιά.

 

3. Χριστουγεννιάτικες μπάλες!


 Αφού στολίσαμε το δέντρο, τη σκάλα, το τζάκι, μας περίσσεψαν μπάλες; Πάρα πολύ ωραία! Μπορούμε να βρούμε όμορφες πολύχρωμες κλωστές ή κορδέλες και να κρεμάσουμε τις μπάλες στο παράθυρο μας. Έτσι με αυτά τα πολύχρωμα και φανταχτερά στολίδια, θα καταφέρουμε να δώσουμε μια γιορταστική και ίσως παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη όψη στο σπίτι μας!

4. Χριστουγεννιάτικα στεφάνια!

 

Αποτελεί συνήθεια να τοποθετούμε όμορφα στεφάνια στην πόρτα μας τα Χριστούγεννα, καλωσορίζοντας έτσι τους επισκέπτες. Εξίσου όμορφα θα είναι εάν τα κρεμάσουμε και στα παράθυρα μας. Πράσινα στεφάνια δεμένα περίτεχνα με κόκκινους φιόγκους και κόκκινες κορδέλες είναι μια συναρπαστική ιδέα!

5. Κλαδιά σε γυάλινα βάζα!

 

Εάν δεν θέλουμε να κρεμάσουμε τα στολίδια, μπορούμε να διακοσμήσουμε το περβάζι του παραθυριού μας. Τοποθετούμε μέσα σε γυάλινα μπουκάλια ή βάζα, κλαδιά και τα στολίζουμε σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Εναλλακτικά φτιάχνουμε συνθέσεις με κουκουνάρια, κεριά, ή φρούτα και καρπούς του χειμώνα και τα τοποθετούμε πάνω στο περβάζι του παραθυριού μας. 

                   






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...