Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Κόκκινες πιπεριές ψητές ξιδάτες σε βάζο (τουρσί)!



Στο μικρό μας μποστάνι ανάμεσα στα κολοκυθάκια και τις ντομάτες υπάρχουν δύο φυτά με βαθυπράσινη φυλλωσιά, που στα κλωνάρια τους κρέμονται μεγάλες κόκκινες πιπεριές!
 Τις  χαίρεται κανείς και τις καμαρώνει έτσι όπως λαμποκοπούν με το φανταχτερό τους χρώμα στις φωτεινές, καλοκαιρινές ακτίνες του ήλιου.
O κήπος με τα λαχανικά είναι το ίδιο όμορφος όπως ο κήπος των λουλουδιών!
 Σήμερα νωρίς το πρωί τις μάζεψα και αποφάσισα να τις φτιάξω ψητές στο φούρνο, για να έχω ένα ορεκτικό – μεζέ γαρνιρισμένο με λαδόξυδο στο βάζο τουρσί, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει πιάτα με κρέας ή θαλασσινά.


 Η ξεχωριστή τους γεύση που οφείλεται στο γλυκό καρπό τις πιπεριάς, θα στολίσει το τραπέζι μας και  καλεί ουζάκι ή παγωμένη μπύρα, παρέα με φίλους.

 Θέλετε να μάθετε πώς τις φτιάχνω για να τις απολαύσετε και εσείς;



Υλικά!

Πιπεριές κόκκινες
1 φλιτζάνι ξύδι από κρασί
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
ελαιόλαδο


 Κατ’ αρχήν οι πιπεριές πρέπει να είναι πολύ  φρέσκες  χωρίς χτυπήματα. Αφού τις πλύνουμε καλά, τις αφήνουμε να στεγνώσουν.


 Κατόπιν αν θέλουμε στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου, τις απλώνουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά να δούμε ότι έχουν ροδίσει.
 Μπορούμε να τις γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσουν παντού.


 Όταν τις βγάλουμε από τον φούρνο, τις σκεπάζουμε καλά με το αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε να μείνουν έτσι μέχρι να κρυώσουν κάπως ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε στο χέρι μας.


 Τραβάμε και βγάζουμε την φλούδα, κατόπιν πετάμε το κοτσάνι και τα σπόρια. 


Αν έχουμε καλό, δυνατό ξύδι από κρασί τις αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες στο ξύδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας αλάτι. 
Αφού περάσουν οι 24 ώρες τις τραβάμε από το ξύδι και τις τοποθετούμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο στο οποίο προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να τις σκεπάσει.


 Μπορούμε να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο με κόκκους πιπεριών, θυμάρι, ρίγανη ή ότι άλλο μας αρέσει.
 Τα βαζάκια διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα!
 Το ελαιόλαδο έχει την ιδιότητα να πήζει στο ψυγείο γι αυτό καλό είναι όταν τις σερβίρετε να τις βγάλετε πέντε λεπτά πριν από το ψυγείο.

 Σας εύχομαι καλή επιτυχία!                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...