Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Τηγανίτες με ανθότυρο! Ένα απολαυστικό snack για την παραλία!




Τα παιχνίδια στη θάλασσα πάντα μας δίνουν χαρά, βοηθούν να ξεδίνουμε ενώ η λαχτάρα για την μικρή ημερήσια εκδρομή ξεσηκώνει ευχάριστα τα παιδιά που τρέχουν να ετοιμάσουν μαγιό και καπέλα.
 Γρήγορα φτάσαμε στην αμμουδιά, με τον ήλιο να καίει ψάξαμε για λίγη δροσιά στον ίσκιο κάτω από τα αλμυρίκια. Τα παιδιά ανυπόμονα, πέταξαν τα ρούχα τους και τρέχοντας βούτηξαν στη θάλασσα. Φυσικά ακολουθήσαμε όλοι! Ήταν δροσερή αλλά ήταν η πιο ωραία θάλασσα του κόσμου.
 Η αύρα χάιδευε τα πρόσωπα και μας δρόσιζε.


 Όλοι κολυμπούσαμε και κάναμε στο νερό κάθε λογής παιχνίδια!
 Τα μεγαλύτερα παιδιά γέμιζαν τα πνευμόνια τους αέρα και έκαναν μακροβούτια. Καθώς άφηναν τα μάτια τους ανοικτά, έβλεπαν το βυθό, την άμμο, τα πολύχρωμα βότσαλα, τις πέτρες, τα βραχάκια που μέσα στις σχισμές τους κρύβονταν τρομαγμένα μικρά ψαράκια και χταπόδια.
 Μετά από αρκετή ώρα μέσα στη γαλανή θάλασσα και όταν κουραστήκαμε πια, βγήκαμε στην καυτερή αμμουδιά ψάχνοντας για το δέντρο και τη σκιά του.
 Παρά το αρκετό αντηλιακό, μας είχε πιάσει ο ήλιος και είχαν κοκκινίσει τα μάγουλα των παιδιών. Ξαπλώσαμε στις μεγάλες πετσέτες απολαμβάνοντας τη φύση και την αλμύρα πάνω στο κορμί μας. Αργότερα, ο παφλασμός της θάλασσας σε συνδυασμό με τα τζιτζίκια και το ηχηρό τραγούδι τους μας άνοιξαν την όρεξη.


 Θέλαμε κάτι ελαφρύ κάτι λίγο, ίσα να μας κρατήσει μέχρι τις επόμενες βουτιές.
 Ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή να παρουσιάσω το μπολ με τις τηγανίτες που είχα ετοιμάσει νωρίς το πρωί.
 Νομίζω ότι είναι περιττό να σας περιγράψω το πανηγύρι χαράς και ενθουσιασμού που επικράτησε! Γιατί είναι ένα snack γρήγορο στην εκτέλεση του και εξαιρετικά υγιεινό κατάλληλο για όλη την οικογένεια μικρούς και μεγάλους.

 Θέλετε να δείτε τα υλικά;

 

Υλικά!

200 γραμμάρια ανθότυρο φρέσκο
190 γραμμάρια γάλα
1 μπέικιν πάουντερ
150 γραμμάρια αλεύρι
Λίγο αλάτι
Κανέλλα και μέλι για το γαρνίρισμα
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε!

 

Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά μαρέγκα.
Κατόπιν χτυπάμε ελαφρά το ανθότυρο με το γάλα και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.  
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλεύρι.
 Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
 Τώρα έχουμε ένα ωραίο χυλό.


 Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο περιμένουμε να κάψει και προσθέτουμε λίγο-λίγο από το χυλό.


 Φτιάχνουμε μικρά ή μεγαλύτερα πιττάκια όπως μας αρέσουν.
  Περιμένουμε να ροδίσουν τα πιττάκια  από τη μια πλευρά και τα γυρίζουμε από την άλλη.


 Μόλις ροδίσουν και στην δεύτερη πλευρά, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε ψήνοντας όλο το χυλό. 
Τρώγονται πολύ ευχάριστα όταν τα περιχύσουμε με ένα καλό θυμαρίσιο μέλι και  πασπαλίσουμε με κανέλλα.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!  

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...