Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και σταφίδες!!



Ένα γλύκισμα παραδοσιακό, απλό και ιδιαίτερα γευστικό!
Τον κάνουμε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα (άντε κι άλλη μια για το σιρόπι) και υλικά που συνήθως έχουμε στο ντουλάπι μας.

 Ας δούμε τι χρειαζόμαστε:


Υλικά!

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι αμύγδαλα
½ φλιτζάνι σταφίδες
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
2 ξυλάκια κανέλλας
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα ολόκληρα
Φλούδες από λεμόνι

Πως το κάνουμε!

Για το σιρόπι!

 

 

 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, τα δύο ξυλάκια της κανέλλας, την φλούδα από το λεμόνι και τα γαρύφαλλα  επί 5 λεπτά. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να αρωματίσουμε το σιρόπι μας!

Για το σιμιγδάλι!

   Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα ψήνουμε το σιμιγδάλι με το λάδι, έως ότου πάρει χρώμα και    ξανθύνει.




 Θέλει καλό καβούρδισμα ώστε να σπάσει ο κόκκος από το σιμιγδάλι για να μπορέσει κατόπιν να απορροφήσει όλα τα αρώματα της κανέλλας και του γαρύφαλλου!

 Καβουρδίζουμε μαζί με το σιμιγδάλι τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.



 Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα το ζεστό σιρόπι μέσα στον χαλβά.

 Ανακατεύουμε τον χαλβά, τον αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά έως ότου απορροφηθεί τελείως το σιρόπι και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και όταν μισό-κρυώσει το αδειάζουμε στην φόρμα!   

     
  

         Σας εύχομαι καλή επιτυχία! 





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...