Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Το μυστικό για τέλειο ψήσιμο ψαριών στο grill !!



Ψάρι ψητό με λαδολέμονο, μαϊντανό και φρέσκο βασιλικό!

Το ψήσιμο του ψαριού στην σχάρα δεν είναι και τόσο απλό όσο φαίνεται!
 Θέλει την τέχνη του είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε στο φούρνο. Ψάρια κατάλληλα για να ψηθούν στην σχάρα είναι τα μπαρμπούνια, οι τσιπούρες, το λαυράκι, οι γόπες, οι κολιοί, οι σάρπες  και γενικά όλα τα λιπαρά ψάρια!  Ας δούμε μερικά χρήσιμα μυστικά για να έχει επιτυχία το ψήσιμο!

Να θυμάστε ότι: το πιο νόστιμο ψάρι είναι πάντα το φρέσκο! 

 


 1. Καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα λέπια, τα εντόσθια, τα βράγχια και πλένουμε καλά τα ψάρια.

 2. Τα στεγνώνουμε, αλατίζουμε και τα αλείφουμε σε λίγο ελαιόλαδο αρωματισμένο με μείγμα βοτάνων (μαϊντανού και βασιλικού). Τα αφήνουμε λίγη ώρα να μαριναριστούν.

3. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την σχάρα ή την λαμαρίνα και την βάζουμε να ζεσταθεί.

4. Τοποθετούμε τα ψάρια να ψηθούν στην καυτή σχάρα.

5. Όταν ροδίσουν από την μια πλευρά (μετά από 10 λεπτά περίπου),  τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά!

6. Δεν τα γυρνάμε πολλές φορές , μόνο δυο!



7. Έχουμε φτιάξει λαδολέμονο και περιχύνουμε τα ψάρια κατά την διάρκεια του ψησίματος.

8. Σερβίρουμε τα ψάρια της σχάρας  με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.  Περιχύνουμε λίγο από το λαδολέμονο και κρατάμε το υπόλοιπο σε μπολ, να βάλει

9. Καλό είναι το πάχος του ψαριού να μην ξεπερνά τα δύο εκατοστά, ώστε να μην χρειαστεί να το χαράξετε (διότι δεν πρέπει να χάσει τα υγρά του).

 Αν στεγνώσει ή παραψηθεί χάνει την νοστιμιά του!  

   

    Σας εύχομαι καλή επιτυχία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...