Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Βροβιοί (βολβοί) τουρσί !!




Είναι στα αλήθεια τόσο υγιεινοί οι βροβιοί, όσο διαβάζω;
 Ναι!
 Κατατάσσονται στις τροφές με μεγάλη διατροφική αξία καθώς βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό του ανθρώπου, καθαρίζουν  το αίμα και ελαττώνουν τον βήχα!
 Επιπλέον έχουν ελάχιστες θερμίδες!
 Το βασικότερο όλων θεωρώ ότι είναι η ιδιαίτερη γεύση τους, η οποία τους κάνει τόσο νόστιμους! Άσχετα λοιπόν από τις θρεπτικές ή θεραπευτικές τους ιδιότητες, εγώ αγοράζω αρκετούς γιατί ….μας αρέσουν !
 Επειδή τους βρίσκω αυτήν την εποχή μόνο, φροντίζω να τους  διατηρώ  τουρσί. 


Δηλαδή αφού τους καθαρίσουμε, τους ξεπικρίσουμε και τους βράσουμε να ψηθούν,
 τρώμε σαν σαλάτα όσους θέλουμε.

   Τους υπόλοιπους, τους βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, προσθέτουμε δυο φύλλα δάφνης, μια ποικιλία από κόκκους πιπεριού, λίγο μάραθο, αλάτι, εξαιρετικό ξύδι από κρασί και ελαιόλαδο. 


 Το δε άρωμα από τα καρυκεύματα να είναι τόσο ώστε να υποστηρίζει την γεύση του βροβιού, χωρίς να την καλύπτει. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται για δυο με τρείς μήνες χωρίς να αλλοιωθεί η νοστιμιά τους !  

 Φτιάξτε τους και καλή επιτυχία! 



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...