Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Πώς μπορείς να προστατεύσεις το δέρμα σου στό κρύο!!




Πώς μπορείς να βοηθήσεις το δέρμα σου ώστε να αντιμετωπίσει το κρύο;
Το έντονο κρύο τις νυχτερινές ώρες ή νωρίς το πρωί επηρεάζουν το σύνολο του ανθρώπινου  οργανισμού, με έμφαση το δέρμα.
 Κάποιοι εμφανίζουν κοκκινίλες ή πρηξίματα κυρίως στα δάκτυλα, τις γνωστές  ''χιονίστρες'' οι οποίες είναι μια ελαφριά μορφή κρυοπαγήματος. Άρα μπορούμε να πούμε ότι το κρύο είναι εχθρός του δέρματος.

 Φυσικά μπορούμε να προστατεύσουμε το σώμα μας με τα κατάλληλα ρούχα, παπούτσια, σκούφο και κασκόλ, όμως υπάρχουν και κάποια tips τα οποία, θα σε βοηθήσουν  να φροντίσεις το δέρμα, ειδικά  στο πρόσωπο σου!

1. Είναι απαραίτητο να πίνεις αρκετό νερό!


Εσύ, ίσως δεν νιώθεις έντονο το αίσθημα της δίψας τώρα τον Χειμώνα, όμως ο οργανισμός σου χρειάζεται ενυδάτωση . Μπορείς να συμπληρώσεις τα υγρά που είναι απαραίτητα πίνονταςδιάφορα ροφήματα π.χ. τσάι του βουνού.



2. Να πλένεις το δέρμα σου με χλιαρό - κρύο νερό!

Όσο κι αν κρυώνεις μην χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό γιατί μπορεί να προκαλέσεις κοκκινίλες και ερεθισμούς. Το χλιαρό προς κρύο  νερό βοηθάει να κλείνουν γρήγορα οι πόροι του δέρματος.



3. Άμεση ενυδάτωση!

Είναι απαραίτητο μόλις πλύνεις το πρόσωπο σου και αφού σκουπιστείς  με μια μαλακή πετσέτα, να το ενυδατώσεις αμέσως, με μια καλή κρέμα. Έτσι θα αποφύγεις την αφυδάτωση και την ξηροδερμία!
Τώρα τον Χειμώνα μπορείς να χρησιμοποιείς  προϊόντα περισσότερο λιπαρά (όταν δεν υπάρχει πρόβλημα ακμής) για να καλύπτεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.  

  

4. Απολέπιση!

Για να έχεις δέρμα λείο και απαλό, μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση μια με δύο φορές την εβδομάδα. Όταν φύγουν τα νεκρά κύτταρα το δέρμα σου θα είναι φρέσκο και λαμπερό.



5. Φρόντισε την διατροφή σου!

Καλό θα είναι να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κτίσεις ωραίο δέρμα και υγιή οργανισμό.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...