Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Μελομακάρονα-Ιδιαίτερα νόστιμα και αφράτα!!



Μελομακάρονα!!


Είναι μια αγαπημένη συνταγή που την φτιάχνω κάθε Χριστούγεννα και την συνιστώ σε όλους!
Γίνονται περίπου 45 μελομακάρονα, ιδιαίτερα νόστιμα και αφράτα! Είμαι σίγουρη ότι θα σας γλυκάνουν ευχάριστα!

Υλικά!

2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½  φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
1 κουταλάκι του τσαγιού κανέλλα (Κεϋλάνης) σκόνη
½  κουταλάκι του τσαγιού γαρύφαλλο τριμμένο
      Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα αλεσμένη
7 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (μαλακό)
2 κουταλάκια του τσαγιού μπεϊκιν-πάουντερ
1 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα

Σιρόπι!

 2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
2  φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2  φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση συνταγής!

Ανακατεύεις μαζί το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα κανελλογαρύφαλλα, το ξύσμα,
 τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκάλι, την καρυδόψιχα.
  Τα δουλεύεις όλα μαζί και ρίχνεις λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέϊκιν-πάουντερ μέσα στο μίγμα του λαδιού.
 Ζυμώνεις ελαφρά.
 Παίρνεις κομμάτια ζύμης  πλάθεις σε μπαλάκια και δίνεις το σχήμα του μελομακάρονου.
 Τα βάζεις σε ταψί και ψήνεις σους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Για το σιρόπι.

Βράζεις για 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι της κανέλλας και τέλος ρίχνεις το μέλι. 
Αφαιρείς τον αφρό.
 Ενώ το σιρόπι βράζει σε πολύ-πολύ χαμηλή φωτιά βουτάς τα μελομακάρονα, τα αφήνεις για μισό λεπτό και τα ανασύρεις με τρυπητή κουτάλα.
 Αφού κρυώσουν, τα απλώνεις στην πιατέλα σου και πασπαλίζεις με τριμμένα καρύδια.

Καλή επιτυχία!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...