Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Χανιώτικο Μπουρέκι! Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή!



Χανιώτικο μπούρεκι χωρίς φύλλο!


Ενας εύκολος τρόπος να τρώνε τα παιδιά τα τα λαχανικά, και να τους αρέσει!




ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια (μεγαλούτσικα)
4 πατάτες
500 γραμ. μυζήθρα χανιώτικη (ξινομυζήθρα)
ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο
μια κούπα γάλα ή γιαούρτι
ενα αυγό 
μισή κούπα αλεύρι
αλάτι, πιπέρι, σουσάμι
 μια κούπα ελαιόλαδο



ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ


Καθαρίστε και πλύντε όλα τα λαχανικά.

Κόψτε τις πατάτες, και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους 1/2 εκατοστού περίπου.

Τοποθετίστε τα κολοκύθια σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. 

Μπορείτε να βάλετε αλάτι και πιπέρι, στις πατάτες και τα κολοκυθάκια.

Αν θέλετε αλευρώστε ομοιόμορφα τώρα τα κολοκυθάκια, ελαφρά σαν πουδράρισμα.

Με ένα πινέλο λαδώστε το ταψί, καλά,κάτω και στα πλάγια.

Στρώστε όλη την επιφάνεια του ταψιού με κολοκυθάκια, μετά δεύτερη στώση βάλτε τις πατάτες, κατόπιν την μυζηθρα με τον δυόσμο ψιλοκομμένο.

Επαναλαμβάνετε εως ότου τελειώσουν τα υλικά.

Έχετε σε ένα μπόλ το γάλα ή γιαούρτι το αυγό, λίγο αλάτι (διότι τα λαχανικά είναι ήδη αλατισμένα),και το ελαιόλαδο.

Τα χτυπάτε ελαφρά, και περιχύνετε το μπουρέκι. 

Πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1,  με 1και1/2 ωρα, στους 180 βαθμούς.

Καλό θα είναι να σκεπάσετε το ταψί με μια λαδόκολλα, ώστε να πάρει ένα
χρυσαφί,ωραίο χρώμα το φαγητό σας.


  •     Στην Κρήτη υπάρχει το ''στακοβούτυρο'' αν βρείτε και βάλετε δύο με τρείς κουταλιές της σούπας, η γεύση του φαγητού θα αλλάξει εντελώς!
  •  Πιστέψτε με!
  • Αλλοι βάζουν σάλσα ντομάτας ανάμεσα στα λαχανικά. Εγώ προτιμώ να μην αναμιγνύω την ξινή ντομάτα με το γάλα.


 Φτιάξτε το! και σας εύχομαι καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...